Gezond naar school

Gezond naar school

Een gezonde leefstijl begint al op jonge leeftijd

Fit en gezond leren

Bij ons op school vinden we het belangrijk dat kinderen fit en gezond zijn, zodat ze optimaal kunnen leren. Gezond eten tijdens de lunchpauzes in de klas is dan ook iets dat we stimuleren. Hoewel we geen strikt beleid hebben, geven we wel advies over wat gezond is om mee te nemen. Snoep meenemen naar school is niet toegestaan.

Maar er is meer dan alleen gezond eten! Ook mentale gezondheid vinden we belangrijk. Wij geloven dat je gehoord en gezien voelen vanuit een veilige sfeer in de klas daaraan bijdraagt. Als het gaat om bewegen, krijgen alle kinderen bij ons twee keer per week gymles en genoeg tijd om lekker buiten te spelen.

Een gezonde toekomst begint op school

Kinderen die sporten en genoeg groente en fruit eten kunnen zich beter concentreren en dus ook beter leren. Bij Dynamiek Scholengroep dragen we daarom graag bij aan een gezonde toekomst voor onze leerlingen door een gezonde leeromgeving te creëren. We vinden het niet alleen belangrijk om kinderen te faciliteren in een gezonde leefstijl, maar ook om ze bewust te maken van waarom het belangrijk is om gezond te leven. Door kinderen zelf aan het denken te zetten, leren ze niet alleen hóé ze gezond kunnen leven maar ook waarom dat zo belangrijk is. Nu gezond, later gezond!