Nieuwe leerling

Welkom bij Onder de Wieken!

De levendige school waar we iedereen uitdagen het beste in zichzelf naar boven te halen. Ben je nieuwsgierig naar onze school? Dat vinden wij alleen maar leuk! Kom eens kijken hoe de school eruitziet, ontdek hoe wij werken en proef de sfeer. Je bent van harte welkom om langs te komen voor een rondleiding en/of een gesprek.

Kennismaken

Ouders van nieuwe kleuters

Als je zoon of dochter vier jaar wordt, krijg je in dat jaar een persoonlijk bericht van de Gemeente Horst aan de Maas dat je jouw kind aan kan melden voor het komende schooljaar.

Omdat veel kinderen Onder de Wieken al kennen via de peutergroep, hebben we geen extra aanmeldmoment om de school te komen bekijken. Geldt dit niet voor jouw kind en wil je wel graag kennis komen maken en de sfeer proeven? Dat kan! Maak een afspraak door contact op te nemen met onze directeur Krista Heijnen via info@onderdewieken.nl.

Ouders die in de loop van een schooljaar willen aanmelden

Ook zij-instromers zijn van harte welkom bij Onder de Wieken! Wil je graag een persoonlijk gesprek, een rondleiding of meer informatie? Neem contact op met onze directeur Krista Heijnen via info@onderdewieken.nl

Aanmelden

Jouw kind is van harte welkom bij Onder de Wieken! Aanmelden kan via onderstaand aanmeldingsformulier. Als het lukt ontvangen we dit formulier graag persoonlijk op school, dan kunnen we meteen een afspraak maken voor een intakegesprek.

Meer weten over ons beleid omtrent de aanmeldprocedure? Deze geldt voor alle Dynamiekscholen en is te vinden via onderstaande link.

Eerste schooldag kleuters

Op de dag nadat je kind vier jaar wordt, begint zijn of haar avontuur op school! Voordat kleuters beginnen bij Onder de Wieken, mogen ze twee dagdelen komen wennen. De leerkracht zal dit in overleg met jou plannen na de aanmelding. Na zes weken op school plannen we een gesprek om te bespreken hoe het gaat. De leerkracht zal jou hiervoor vanzelf uitnodigen.

Kinderen die naar de peuterklas gaan of door Het Nest worden opgevangen, komen al eerder kennismaken met de kleutergroepen. Onder de Wieken en Het Nest werken samen en streven naar een soepele overgang tussen opvang en school. De peuters spelen regelmatig in het kleuterlokaal, zodat ze alvast kennismaken met de kinderen, leerkracht en de manier van werken. Ook wordt er vaak samen buiten gespeeld.